ONZE VLOERSPECIALISTEN NEMEN DE REINIGING EN ONDERHOUD VAN UW VLOER GRAAG UIT HANDEN

Linoleum en PVC vloeren

De representatieve uitstraling en de duurzaamheid van uw waardevolle vloer behouden is een uitdaging. Het op de juiste wijze reinigen en onderhouden van uw waardevolle linoleum of PVC vloer vereist vakkennis. De vloerspecialisten van CSP Nederland voorzien u van advies op maat en nemen de reiniging en het onderhoud van uw vloer graag uit handen. Neem contact met ons op voor meer informatie en advies of vraag meteen vrijblijvend een offerte aan.

Linoleum vloeren

Linoleum heeft de eigenschappen dat het zeer duurzaam is. In het algemeen is linoleum makkelijk te onderhouden en te reinigen. Deze elastische vloersoort wordt dan ook zeer veel toegepast in kantoren, scholen, ziekenhuizen en gebouwen met een hoge belopingsgraad.

Ook linoleum is onderhevig aan slijtage en vervuiling door bijvoorbeeld intensief gebruik, verplaatsing van meubilair maar ook door verkeerd gebruik van beschermingsproducten. Daarom dient linoleum beschermd te worden. We noemen dit het  conserveren van linoleum. Het conserveren is het aanbrengen van een of meerdere beschermlagen die bestaan uit zogeheten polymeren. In de volksmond noemen wij dit een waslaag aanbrengen. Het aanbrengen van een hoogwaardige en beschermende waslaag op linoleum vloer heeft een aantal voordelen. De vloer is eenvoudiger te onderhouden voor de reguliere schoonmaak, er is minder kans op slijtage en het linoleum krijgt een mooie uitstraling. Na een onderhoudsbeurt krijgt u van CSP Nederland een reinigingsadvies op maat voor de reguliere schoonmaak.

CSP Nederland Vloer onderhoud reiniging linoleum marmoleum Utrecht Amersfoort Amsterdam Rotterdam Den Haag

Marmoleum

Marmoleum is eigenlijk een verbastering van het woord linoleum, deze verbastering is ontstaan doordat marmoleum de eigenschap heeft van een marmerachtige textuur of structuur van de toplaag. De behandelmethodiek van dit product is hetzelfde als die van linoleum.

vinyl floor wax Unique Maine Floor Waxing & VCT Stripping

PVC vloeren

Een PVC vloer is een van de meest duurzame elastische vloersoorten. Na intensief gebruik en in de loop van de tijd zullen er echter krassen en zogeheten kale looppaden ontstaan. Periodieke intensieve reiniging of onderhoud van PVC vloeren is daarom noodzakelijk.

Looppaden en waslagen die vervuiling vertonen zijn na verloop van tijd niet meer met een normaal reinigingsmiddel te verwijderen. Afhankelijk van de mate van vervuiling of beschadiging van een PVC vloer is het zogenaamde topstrippen met speciale machines en reinigingsproducten de enige oplossing. De vloerspecialisten van CSP Nederland gaan hierbij vakkundig en grondig te werk. Zo is overmatig watergebruik en het gebruik van verkeerde reinigingsmiddelen een veel voorkomend fout. Na het topstrippen wordt de vloer weer beschermd met een PU coating. U kunt er ook voor kiezen om de PVC vloer frequenter te reinigen. Vloeren worden periodiek bijgewerkt en looppaden worden gecorrigeerd of behandeld met een PU Coating speciaal voor PVC vloeren.

Duurzame bescherming van uw PVC vloer

Het is verstandig om uw PVC vloer periodiek te voorzien van een PU beschermlaag of coating. Dit geeft een aantal voordelen: Ten eerste is het vuil makkelijker te verwijderen. Dit vergemakkelijkt de reguliere schoonmaak. Ten tweede zorgt dit voor een hogere vochtbestendigheid doordat aanhecht naden goed dicht vloeien. En als laatste geeft dit een langere levensduur van uw PVC vloer.