ONZE VLOERSPECIALISTEN ZORGEN TELKENS WEER VOOR EEN PRACHTIGE EINDRESULTAAT

Natuursteen vloeren

Een natuurstenen vloer is een belangrijk onderdeel van de uitstraling van een bedrijf of instelling. Natuursteen vergt echter extreem veel onderhoud. Deze dient op de juiste wijze en met de juiste producten gereinigd en onderhouden te worden. Zo is kalkhoudende natuursteen, zoals marmer, travertin of Belgisch hardsteen, niet bestand tegen zuren. Veel schoonmaakmiddelen bevatten deze echter wel. Verder dient er, in de eerste maanden na plaatsing van een natuurstenen vloer, ook goed rekening te worden gehouden met het aanwezige bouwvocht en het op de juiste wijze verwijderen van cementresten.

Uw natuursteenvloer dient beschermd te worden tegen slijtage en om haar representativiteit en glans niet kwijt te raken. Zand op een natuursteenvloer leidt tot slijtage en beschadigingen. Het is daarom aan te raden om regelmatig te stofzuigen en zand zoveel mogelijk te vermijden. Wij raden verder ook aan om water tot een minimum te beperken aangezien dit door bijvoorbeeld kapotte voegen toch binnen kan dringen en schade kan veroorzaken.

CSP Nederland Specialistisch Vloer onderhoud reiniging natuursteen Amersfoort Utrecht Amsterdam Den Haag Rotterdam

Natuursteen onderhoud is een vak apart wat een gedegen kennis vereist. Voor het reinigen en onderhouden van uw natuurstenen vloeren zet CSP Nederland daarom altijd speciaal opgeleide vloerspecialisten in. Neem contact met ons op voor meer informatie en advies of vraag meteen vrijblijvend een offerte aan.

Bescherm uw waardevolle natuurstenen vloer

Natuurstenen vloer impregneren

Impregneren betekent het aanbrengen van een beschermlaag tegen water en vuil en het verlagen van de gevoeligheid tegen zuren. Het merendeel van de natuurteensoorten kan zo’n beschermlaag zeker gebruiken. Het gaat dan meestal om de poreuze steensoorten. Door zo’n beschermlaag aan te brengen wordt uw vloer krasbestendiger en vuil werend.  Daardoor zal uw vloer makkelijker te onderhouden zijn en veel langer haar glans behouden.
Na een grondige reiniging kan de vloer geïmpregneerd worden. Dit houdt in dat (zure) vloeistoffen op het natuursteen blijft liggen en niet in de vloer trekt. Na de behandeling heeft uw natuurstenen vloer weer de mooie en representatieve uitstraling die daar bij hoort.

CSP Nederland Specialistisch Vloer onderhoud reiniging marmer Amersfoort Amsterdam Utrecht Rotterdam Den Haag

Marmer vloeren

Heeft u een prachtige nieuwe marmeren vloer of is uw bestaande marmeren vloer toe aan een onderhoudsbeurt? CSP Nederland onderhoudt ook marmer vloeren. Onze vloerspecialisten zorgen dat uw marmeren vloer professioneel afgewerkt wordt zodat het vloeroppervlak verdicht en verhardt. Dit zorgt ervoor dat uw marmeren vloer vuil werend en kras bestendiger wordt. Het laten onderhouden van uw marmeren vloer heeft veel voordelen. Naast een sterke verbetering van de staat van uw vloer en een representatieve uitstraling, draagt het ook bij aan een veel langere levensduur van uw vloer.

Een marmeren vloer van een klein tot middelgroot bedrijfspand, met dagelijks tientallen tot enkele honderden bezoekers per dag, wordt relatief zwaar belast en zal sneller slijten. De hoeveelheid benodigde onderhoudsbeurten neemt drastisch toe. Het is daarom verstandig om samen met een vloerspecialist van CSP Nederland een meerjarig onderhoudsplan te maken.

Onze vloerspecialisten zorgen met hun vakmanschap telkens weer voor een prachtige eindresultaat. Neem contact met ons op voor meer informatie en advies of vraag meteen vrijblijvend een offerte aan.

Uw marmeren vloer toe aan een onderhoudsbeurt?

Kristalliseren en polijsten van marmer en kalksteen

Deze methode is alleen geschikt voor natuursteen opgebouwd uit kalk (zoals marmer of travertin). Voordat begonnen wordt met kristalliseren moet eerst een eventuele beschermlaag worden verwijderd. Dit gebeurt met een intensieve reiniging. Vervolgens wordt met behulp van chemicaliën en een specialistische schrobmachine een chemische reactie veroorzaakt met de kalk in de toplaag van de natuursteen. Hierdoor ‘verdicht’ de toplaag zich, waardoor de glans toeneemt, de steen iets harder wordt en daardoor minder dampdoorlatend wordt dan het oorspronkelijke steenoppervlak.